Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

KROK 48: Przepis Grzegorza Łapanowskiego na dwukolorowy koktajl jaglany!
2015-07-02







Ilość osób: 4

Czas przygotowania: 30 minut

Stopień trudności: Łatwy

Składniki:

  • 2 Owocudo Sunny
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 6 sztuk daktyli suszonych
  • 2 garście malin
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego (np. ryżowego lub migdałowego)

Sposób przyrządzania:

  1. Daktyle moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc.
  2. Kaszę jaglaną prażymy na suchej patelni, aż do zrumienienia. Następnie przepłukujemy ją wrzątkiem, umieszczamy ponownie na patelni i zalewamy wodą. Gotujemy kaszę pod przykryciem aż do miękkości. Ugotowaną kaszę pozostawiamy do ostudzenia.
  3. Ostudzoną kaszę zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy do niej namoczone daktyle i miksujemy wszystkie składniki na gładką masę.
  4. Powstałą masę jaglaną dzielimy na pół.
  5. Jedną część masy jaglanej miksujemy z umytymi malinami, a drugą część z Marwit Owocudo Sunny.
  6. Do wysokiej szklanki nalewamy najpierw część masy malinowej, następnie część masy o smaku Owocudo Sunny. Dwukolorowy pyszny koktajl gotowy! :)


Życzę smacznego!

« EKSTRA KROK: Jak zrobić „przepyszne” zdjęcie jedzenia i produktów Marwit? KROK 47: Czy potrafisz już sam komponować zbilansowane posiłki? Przykład zdrowej diety »

Śledź nas na
Instagramie

Marwit na Instagramie

Marwit - line
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit