Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Budyń z tapioki na waniliowym mleku migdałowym z karmelizowanymi Marwitkami

1. Filiżankę tapioki mocz w wodzie przez 15 minut odlej wodę i gotuj ją w mleku aż zgęstnieje.

2. Marwitki pokrój na niewielkie kawałki. Na patelni rozpuść masło klarowane, wrzuć pokrojone marchewki i łyżkę cukru trzcinowego. Podsmaż delikatnie mieszając na większym płomieniu. Na koniec dolej 3 łyżki soku jabłkowego.

3. Budyń serwuj w niewielkiej szklance z karmelizowaną marchewką na wierzchu i listkiem mięty.

Spodobał Ci się nasz pomysł?

Daj nam znać na naszym profilu

Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit