Menu
- Dzieciaki i zdrowy wrzesień!
- Ten sok jest ok!
- ZDROWE „LANIE WODY”
- SKOCZ NA KOC!
- ZA PAN BRATEK!
- CZAS NA ZIELEŃ!
- WALENTYNKOWE MENU!
- NOWY ROK, NOWI MY!
- Apetycznie roślinna kuchnia!
- Jagody jesienią i zimą?
- O RANY, PYSZNE KASZTANY!
- „ZAMIESZAJMY”!
- Grill w zdrowszym wydaniu
- Jak przyspieszyć nadejście wiosny?
- Menu z burakiem w roli głównej
- Aaaaaaa psik! O nie!
- 7 pomysłów na prezent dla…
- Zielony i lubiany
- Zdrowa Jesień
- Plaża w zdrowym stylu!
- Truskawki czy brzoskwinie?
- Zdrowe batoniki z Marwit!
- Daj sobie 4 dni!
- Dzień Marchewki!
- Zielona wiosna, zielona dieta!
- Pomysł na pyszny Grudzień!
- Mikołajkowo!
- Imbirlove!
- Relaks z Marwit!
- Dla ochłody!
- Smaczny pomysł na Dzień Dziecka!
- Owocowe DIY!
- Megazalety miniroślin
- Wiosenne wyzwanie z Marwit
- Przywitajcie wiosnę z Marwit!
- Rozkochaj się w zdrowiu z Marwit!
- Zdrowe postanowienia w Nowy Rok!
- Przepis na pyszne Święta
- Kolory jesieni
- Rolki - bo moda na zdrowie nigdy nie przemija
- Zumba – rozpala zmysły i modeluje sylwetkę.
- Znajdź motywację na dobrą formę!
- Sprzątanie lodówki na wiosnę.
- Dodaj sobie energii!
- Marwitowe propozycje ozdób
- Świąteczne DIY - ozdoby choinkowe
- Zimowe DIY - domowe przetwory
- Jak dbać o skórę od wewnątrz?
- Naturalne metody wzmacniania odporności
- Jak postępować z niejadkiem?
- Dlaczego warto pić soki warzywne?
- Balkonowe inspiracje
- Piknikowe inspiracje
- Smaczne A,B,C
- Sprawdź, ile lat ma Twoje ciało!
- Doba w naturalnym rytmie
- Sposoby na jesienną chandrę
- Żywienie rodzica
- Rodzina – źródło pozytywnej energii
- Relacje na medal
- Jedz z głową!
Kasza jaglana z sokiem z buraka, imbirem oraz chipsem z jarmużu
1.Kaszę spłucz na gęstym sicie, najlepiej 3 razy wrzątkiem. Podpraż w garnku, dodaj szczyptę pieprzu i zalej sokiem z buraka. Gotuj aż wchłonie całą wodę i zostaw ją na kilka chwil pod przykryciem.
2. Czosnek rozgnieć, obierz i pokrój na niewielkie kawałki, Imbir obierz ze skóry i pokrój na drobno. Jarmuż umyj, wytnij twardą łodygę, ręką podziel liście na mniejsze części i osusz. Marchewkę obierz i pokrój na pół. Jabłko umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój na łódeczki.
3. Na maśle klarowanym podsmaż pokrojoną marchewkę, imbir i na końcu jabłko razem ze skórką. Na drugiej patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż na nim jarmuż, pod koniec dodaj ząbek czosnku i sól.
4. Do kaszy dodaj roztarty czosnek i świeży pieprz, serwuj na białym talerzu najlepiej z filiżanki do espresso. Dodaj złamaną marchewkę z jabłkiem, łyżeczkę oliwy dyniowej i liść majeranku.