Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Nowe i pyszne!
2018-05-07

Nasza nowa propozycja z serii pysznie limitowanej zachwyca nie tylko kolorem. To smakowite trio zdecydowanie zasługuje na poznanie także przez wzgląd na właściwości warzyw i owoców, które wybraliśmy. 

Jabłko, rabarbar i burak


Rabarbar - inaczej rzewień - to bylina, która pochodzi z krajów Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się w XVI wieku najpewniej dzięki Marco Polo, a w Polsce znany jest dopiero od XVIII wieku. To źródło witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika.

Zawarte w burakach barwniki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy i czterokrotnie zwiększają przyswajanie tlenu przez komórki, czym wspomagają i wzmacniają układ krwionośny.
Te warzywa to także źródło kwasu foliowego, niacyny, witaminy B6, C, A i E, potasu, magnezu i sodu.

Jabłka to cenione owoce, które dzięki zawartości błonnika regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i innymi dolegliwościami. Są źródłem witamin A, C i K, wapnia, potasu i fosforu.

Ta kolorowa kombinacja smaków jest warta poznania, dlatego zachęcamy do degustacji, życząc smacznego i zdrowego!

Aktualności

  • 2018-10-10

    Październik i początek jesieni to czas, gdy częściej będziemy wybierać rozgrzewające zupy. Z tej okazji przygotowaliśmy małe podsumowanie fotograficzne naszych propozycji szybkich, sycących i gotowych dań, które pojawiły się na Instagramie:

  • 2018-10-10

    Za nami Biegi Kobiet ANITA w Poznaniu na 5 i 10 kilometrów. Dziękujemy wszystkich za spotkanie i niesamowitą atmosferę wydarzenia! Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji!

  • 2018-10-09

    Przedstawiamy świeży sok z jabłek i jagody kamczackiej, którego smakiem i kolorem będziecie się mogli cieszyć do końca roku. Poznajcie lepiej ten pomysł na jesienno-zimowe wzmacnianie odporności! Co to za apetyczna propozycja?

  • 2018-09-30

    Wrzesień dobiegł końca, na dobre zaczynamy sezon jesienny i naprawdę cieszymy się ze zdjęć, jakie widzimy w aplikacji Instagram.

  • 2018-09-22

    W dniach 19-22 września w Krakowie braliśmy udział w Międzynarodowym Sympozjum na temat Marchwi i Innych Roślin Selerowatych. Dziękujemy za to inspirujące spotkanie i cieszymy się, że mogliśmy w nim aktywnie uczestniczyć!

Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit