Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Czym zastąpić cukier w kuchni?

Miód - mniej kaloryczny niż cukier, jego głównym składnikiem są fruktoza i glukoza. Miód zawiera cenne witaminy z grupy B, ma właściwości antybakteryjne i lecznicze.

Syrop z agawy - w smaku podobny do miodu, do tego obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga trawienie z uwagi na zawartość błonnika.

Ksylitol - inaczej zwany cukrem brzozowym, zawiera 40% mniej kalorii niż cukier. Wzmacnia układ immunologiczny, zwiększa przyswajanie wapnia.

Stewia - bezkaloryczna, a do tego dużo słodsza od cukru. Zawiera witaminy i minerały, w medycynie naturalnej stosowana jest jako środek moczopędny i bakteriobójczy.


Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit