Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Jakie zioła dodawać do potraw?

Bazylię dodajemy do mięs takich jak baranina, wieprzowina czy cielęcina, jak również ryb i skorupiaków. Doskonale komponuje się z ziemniakami, marchewką, pomidorami, czosnkiem i sałatą.

Tymianek dodajemy do mięs smażonych i wędzonych, węgorza, karpia, skorupiaków. Podkreśla smak warzyw strączkowych, kapustnych i grzybów.

Rozmaryn warto dodać do mięs z grilla, pieczeni, również pieczonych ryb, a także ziemniaków, pomidorów, grzybów czy fasolki szparagowej.

Pietruszka komponuje się z mięsem smażonym, mielonym, mięsem z królika, rybami pieczonymi i małżami, jak również ziemniaków, warzyw korzeniowych czy sałaty.

Oregano dodajemy do steków, mięsa mielonego i warzyw takich jak bakłażan, papryka, pomidor i cukinia.

Mięta idealnie pasuje do baraniny, mięsa wołowego, skorupiaków oraz warzyw strączkowych i ogórków.

Majeranek podkreśla smak mięs smażonych, mięsa mielonego i dziczyzny. Pasuje do śledzia, łososia, raków, a także warzyw strączkowych, ziemniaków i grzybów.


Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit