Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Jak kupić świeżą rybę?

Zapach - Słodkawy, delikatny, charakterystyczny zapach ryby z wody morskiej lub z jeziora czy potoku.

Mięso - Sprężyste, po naciśnięciu palcem szybko wróci do poprzedniego kształtu.

Śluz - Niewielka, rzadka warstwa, śliska, ale nie lepka.

Oczy - Przejrzyste, szkliste i wypukłe.
Łuski - Ściśle przylegające do skóry.

Skrzela - Przylegające do skóry, jasno lub ciemno różowe albo jasnoczerwone (w zależności od gatunku ryby).

Szczęki - Jasno lub ciemno różowe (w zależności od gatunku).
Jeśli ryba posiada dane cechy, oznacza to, że jest świeża i z pewnością nam nie zaszkodzi!
Smacznego – Grzegorz Łapanowski
 
Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit