Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Sprzątanie lodówki na wiosnę.

 
 
 
 
 
 
 


Jeśli musisz w niej nurkować by znaleźć potrzebny i interesujący Ciebie produkt, te rady na pewno będą pomocne.

  1. Mięso, mleko i produkty, które szybko się psują powinny znaleźć się na najzimniejszych półkach.

  2. Na drzwiach najlepiej przechowywać produkty, które nie psują się zbyt szybko i którym zimna temperatura nie jest wcale “potrzebna” czyli np. woda, soki, dżemy. Do tego warto również na bocznych półkach umieścić różnego rodzaju sosy, ketchup, chrzan czy musztardę.

  3. Owoce i warzywa “lubią” raczej wilgotne miejsca z dala od zamrażarki. Dlatego najlepiej umieszczać je na najdalej umieszczonej półce. Owoce, które szybko się psują bez mycia można przechowywać dwa dni, a sałatę i warzywa nawet do tygodnia

  4. Zapanuj nad psuciem się produktów. Te starsze umieszczaj w łatwiej dostępnych miejscach, te świeższe rozłóż w tylnej części półki.

  5. Mięso i ryby, których nie zamierzasz zjeść w dwa dni od zakupu, najlepiej jest zamrozić.

  6. Mleko oraz produkty pochodzenia mlecznego ( jogurty, kefiry, maślanki, serki) najlepiej trzymać na środkowych półkach. Najlepsza temperatura dla ich magazynowania to bowiem 5-7 stopni.

Spodobał Ci się nasz pomysł?

Daj nam znać na naszym profilu

Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit