Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Prace B+R

MARWIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Prace B+R nad stworzeniem trzech innowacyjnych technologii w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego”.

Celem przedsięwzięcia realizowanego w ramach projektu jest przeprowadzanie prac B+R nad innowacyjnymi technologiami, dzięki którym znacząco ulepszony zostanie niepasteryzowany sok marchwiowy oraz możliwe będzie zagospodarowanie odpadów poprodukcyjnych w postaci wysokowartościowych i odżywczych wytłoków z marchwi jako cennego składnika diety człowieka.

Prace B+R będą miały na celu osiągnięcie następujących rezultatów:

  • opracowanie metody minimalizowania obciążenia mikrobiologicznego surowca do produkcji soków,
  • opracowanie technologii umożliwiającej utrwalanie produktu końcowego z zachowaniem jego naturalnych cech,
  • opracowanie technologii umożliwiającej zagospodarowanie odpadów powstałych w procesie produkcji.

Wartość projektu: 2 225 113,85 PLN

Dofinansowanie projektu z UE: 1 112 556,93 PLN


Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit