Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Wyjątkowość naszych soków

Wyjątkowość naszych soków polega na zastosowanym procesie produkcji. Kluczem jest wyciskanie i rozlewanie soku ze specjalnie wysegregowanych, świeżych owoców i warzyw a nie z koncentratów oraz brak zastosowania jakiegokolwiek procesu utrwalania soku. Dzięki temu nasze soki zachowują wszystkie właściwości świeżych warzyw i owoców: smak, zapach a także witaminy, składniki mineralne i wiele innych biologicznie aktywnych substancji

Do utrwalenia, a tym samym wydłużenia terminu przydatności soku, powszechnie  stosuje się proces pasteryzacji lub sterylizacji, co wymaga podgrzania go do temperatur w zakresie od około 80 C do 121 C, powodując tym samym zmiany smaku, zapachu i barwy oraz zniszczenie wielu cennych składników pokarmowych, w tym witamin

Soki Marwit praktycznie nie różnią się w smaku od soków robionych na domowej wyciskarce. Jednakże, stosowany przez nas proces technologiczny powoduje ochronę najcenniejszych i najbardziej wrażliwych składników soku przed utlenieniem. Brak pasteryzacji sprawia, że nasze soki muszą być przewożone i przechowywane w warunkach chłodniczych (2-6°C). Bardzo krótki termin przydatności do spożycia (w zależności od smaku od 1 do 4 dni) jest niezbitym dowodem ich świeżości


 

Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit