Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Budyń z tapioki na waniliowym mleku migdałowym z karmelizowanymi Marwitkami

2
20
łatwy

Czego potrzebujesz:

  • mała filiżanka tapioki
  • 2 filiżanki mleka migdałowego z wanilią
  • 5-6 marwitek
  • 1-2 łyżki soku jabłkowego z limonką Marwit
  • tajska bazylia kilka listków/mięty
  • klarowane masło około łyżki
  • cukier trzcinowy 1 łyżka

Przepis krok po kroku

1. Filiżankę tapioki mocz w wodzie przez 15 minut odlej wodę i gotuj ją w mleku aż zgęstnieje.

2. Marwitki pokrój na niewielkie kawałki. Na patelni rozpuść masło klarowane, wrzuć pokrojone marchewki i łyżkę cukru trzcinowego. Podsmaż delikatnie mieszając na większym płomieniu. Na koniec dolej 3 łyżki soku jabłkowego.

3. Budyń serwuj w niewielkiej szklance z karmelizowaną marchewką na wierzchu i listkiem mięty.

W przepisie wykorzystano

Marwitki

Paczka zdrowia! Porcja zdrowia dla Ciebie i dla Twoich najbliższych. Nasze specjalnie wyselekcjonowane marchewki z dużą ilością ß-karotenu są smaczną przekąską na wszystkie pory roku. Soczyste i zdrowe, aż chce się chrupać. Chrupmy więc, na zdrowie!
Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit