Ta strona wykorzystuje pliki cookies (pol.:ciasteczka)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies (pol.: ciasteczka). Korzystając ze strony internetowej Marwit wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania zawartości naszych serwisów.
Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies »

Stek z chili, sokiem ananasowym i sosem sojowym

2
30
średnia

Czego potrzebujesz:

  • Stek z antrykotu
  • Świeży sok ananasowy Marwit
  • 1szt. Chili
  • łyżka sosu sojowego
  • ząbek czosnku
  • kolendra lub pietruszka
  • 3 łyżki masła

Przepis krok po kroku

1. Steka wyjmujemy z lodówki około 30 minut przed smażeniem, aby nabrał temperatury pokojowej, osuszamy, solimy, nacieramy olejem i kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię. Smażymy około 1,5 minuty z każdej strony. Na koniec dodajemy łyżkę masła i rozgnieciony czosnek i smażymy dalej około minuty. Po usmażeniu steka odstawiamy na 3-4 minuty aby odpoczął,

2. Pestkujemy i siekamy chili, dodajemy na patelnię po smażeniu steka, dodajemy sok ananasowy oraz sos sojowy i dwie łyżki zimnego masła, aby zagęściło sos i nadało mu połysku. Energicznie mieszamy aby dobrze połączyć składniki.

3. Steka kroimy w cienkie plastry, polewamy sosem i posypujemy posiekanymi ziołami.

W przepisie wykorzystano

Świeży sok ananasowy

Ananasy wyższej klasy. Skąpany w słońcu, świeży sok z ananasa sprawi, że znowu poczujesz się jak na wakacjach. Niech ta chwila trwa jak najdłużej, a Ty ciesz się słodkością z natury. Skosztuj ferii doznań i egzotycznej pełni smaku.
Marwit - line
Pobierz Marwitowinki
Marwitowinki
Sprawdź nasze przepisy
Przepisy Marwit